26. februar 2018 / Blogg, Bryllup

Låvebryllup i Kongsvinger | Ida & Mattis

En veldig veldig regntung augustdag satte jeg meg i bilen for å treffe Ida & Mattis igjen. Jeg hadde jo allerede hatt kjærestefotografering og planleggingsmøte med disse fine menneskene, og nå gledet jeg meg virkelig så masse til bryllupsdagen. Og, den var akkurat denne dagen. Denne dagen da himmelen aldri så ut til å lukke seg, og regnet falt ned fra himmelen i store våte dråper. Vi hadde en plan B, og helt frem til 20 minutter før vielsen skulle stå, var vi ikke sikker på om vi kunne være ute under det store vakre treet, eller om vi måtte flytte alt inn på låven. Milde makron, så spennende det var…men så…akkurat sånn som værmeldinga hadde spådd, så flyttet skyene seg til side, og solen tittet så vidt frem igjennom det grå skylaget. Jeg vet ikke hvem som var mest lykkelig jeg…jeg eller brudeparet. Jeg syns jo utevielser er så utrolig fint…og denne ble inget unntak.

Så ble det utevielse likevel, og alle gjestene og en spent brudgom sto klar og ventet på bruden. Ida kom som seg hør og bør når man har bryllupsfeiring på landet i en låve – i en superkul sort Defender. Perfekt valg av kjøretøy over gjørmete jorder etter det store regnfallet som hadde vært. Jeg sto litt sånn til at jeg kunne se når bilen kom rullende inn over jordene, og samtidig kunne jeg se at Mattis ventet så spent. Jeg har sett dette så mange ganger før, og jeg syns det er så vakkert. Den spenningen som er akkurat før det skal skje.

Forloverbildene er alltid like koselig syns jeg. Og lyset fallt så helt perfekt under det store treet der vielsen nettopp hadde vært. 

Jeg hadde helt ærlig ikke trodd at vi skulle få solnedgangsbilder denne dagen, for skylaget tettet seg til igjen etter at vielsen var ferdig. Men, så skulle jeg bare ut å titte litt, og så at akkurat der skog møtte himmel, der var det en bitteliten glipe som ville slippe igjennom akkurat nok sol. Skikkelig dramatisk himmel fikk vi med oss og. Jeg elsker å gå ut litt i mellom middag og dessert omtrent for å lage disse bildene. Og jeg er så takknemlig for at jeg har så mange brudepar som er med på det. For de blir så fine syns jeg. 

Jeg syns at de store gruppebildene er trivelig. Det er ikke alltid vi rekker dem, for de tar litt tid å stille alle opp for å få et fint bilde, men når jeg er med brudeparet hele dagen og har heldagsfotografering, prøver vi å legge inn en liten pause for å få til disse. Ida & Mattis hadde mange venner, og det var skikkelig kult å lage disse store gruppeblidene. Hvor ofte er man samlet og har en fotograf for hånden lissom…Man må benytte sjansen når den er der. 

Jeg blir alltid så facinert når jeg kommer til lokaler som egentlig er noe helt annet enn et festlokale for bryllup. Denne låven blir kalt «Cowboylåven«,  og den brukes til cowboyfester skjønte jeg. Denne dagen var det i allefall så langt unna cowboyfest du kommer, og jeg syns de hadde vært så utrolig flink til å dekorere lokalene. Jeg vet at de som leier ut låven og ønsker seg flere bryllup, så nå vet du det…Veldig koselig lokale, men det er lurt å ha varme klær til utlån utover kvelden, for det ER jo en låve. Det som var gøyalt med det, var at hele stemningen ble veldig uformell og fin etterhvert som gjestene trakk på seg ullsokker og strikkagensre ut over kvelden. Nå var jo dette en ganske kald og våt dag og, så det er nok ikke så kjølig tidligere på sommeren. Jeg digga det i allefall, og hadde selvfølgelig og med meg ullgenser og klær til anledningen. 

Jeg husker ikke helt hvem som leverte maten, men den var både god og lekker. Jeg elsker å fotografere mat som ser så bra ut som denne. Du ble litt sulten nå…ikke sant;). Og så var det så lurt å ha et eget rom i låven til maten. Jeg liker godt buffet når det feires bryllup. Også det hjelper til med å løse opp stemningen, og gjestene får snakket med litt flere enn bare sidemannen under kvelden.


Herrefred…tenk at du har rullet deg helt hit. Jeg håper du har kost deg underveis, og kanskje du har blitt litt inspirert til å ha låvebryllup? Det finnes mange fine lokaler der ute som egner seg fint til dette, og jeg vil gjerne fotografere flere låvebryllup.

Her er en liten filmsnutt jeg har laget med noen av bildene fra denne fantastiske dagen

Smil fra Ann Sissel

 

LagreLagre

LagreLagre

Kommentarer
Add Your Comment

CLOSE MENU